We Hebben Alles In Huis Om Voordelig Te Sporten

Gepubliceerd sep. 09, 21
6 min read

Online Sportwinkel

We zetten er hier een aantal voor je op een rij: Pin 1. Je moet meer stabiliseren Vergeleken met een barbell set, blijkt dat je met een dumbbell set de borstspieren en de schouderspieren meer activeert - Sportartikelen Kopen? Train thuis met je eigen sportartikelen. Ook zijn de biceps actiever. Dit komt omdat je tijdens het trainen met dumbbells meer moet stabiliseren, waardoor er meer spiervezels in actie moeten komen.

Je kunt niet compenseren Omdat je in elke hand een gewicht hebt, ben je verplicht om allebei de kanten van je lichaam aan het werk te zetten. Sportartikelen hier kopen. Is een van je kanten zwakker, dan kun je dit niet compenseren met de kracht aan de sterkere kant, zoals dat met een barbell set of homegym wel kan.

Alle spiergroepen trainen Als je een dumbbell set hebt, heb je alles in huis om alle verschillende spiergroepen van je lichaam te trainen: de schouders, biceps, triceps, trapezius, de borst en de rug, de buikspieren, hamstrings en quadriceps. Wanneer je de buikspieren extra wilt trainen kun je ook kijken naar een buiktrainer.

Sportartikelen Online, Ook Goedkope Teamkleding

Gewichten nemen weinig ruimte in beslag Vergeleken met homegym’s en andere krachtstations nemen ​gewichten voor thuis heel weinig ruimte in beslag. Terwijl je met één ​halter set wel nog steeds al je spiergroepen kunt trainen. De 6 beste tips voor trainen met dumbbells Trainen met dumbbells is niet moeilijk maar er zijn wel een aantal dingen waar je op moet letten.

12kg KettlebellSportkleding Online Kopen? - Groot Assortiment

Niet vals spelen Let op dat je niet “vals speelt”. Dit betekent dat je (onbewust) sterkere spieren gaat gebruiken om de zwakkere te ontlasten. Zo kun je bijvoorbeeld met je bovenlichaam teveel bewegen, zodat je vaart maakt om de dumbbell met je arm op te heffen. Zo wordt een oefening makkelijker, maar train je niet de spieren in je arm, die je juist wel wilt trainen.

Zorg voor de juiste houding Belangrijk bij het trainen met een dumbbell set is dat je stabiel staat of zit. Door een scheve of niet stabiele houding kunnen je spieren overbelast raken of kun je zelfs geblesseerd raken. Zorg dat je rug recht is. Dit kun je bijvoorbeeld controleren door met je rug tegen een muur te gaan staan.

De Sportspeciaalwinkel

3. Let op je pols Als je een dumbbell vasthoudt, zou het gewicht van de ​halter niet op je pols moeten leunen (Sport voor iedereen). Houd je hand altijd in één lijn met je arm, als je de pols niet aan het trainen bent. Zorg tevens dat je altijd de controle kunt bewaren.

5. Drink voldoende Wanneer je traint met gewichten heeft je lichaam meer vocht nodig. Zorg daarom dat je tijdens de training voldoende drinkt om je lichaam gehydrateerd te houden. 6. Denk aan de veiligheid Als je flink traint dan verlies je vocht. Zoals bij elke sport is het belangrijk dat je voldoende water drinkt tijdens het trainen.

Het verschil tussen een dumbbell en een barbell Pin Een barbell is een stang, met aan het uiteinde de gewichten - Sportartikelen kopen? Bestel direct online. Deze gewichten zijn schijven die aan de stang worden geschoven en zo kun je de barbell zo zwaar maken als je wilt. De barbell is de basis voor vrije haltertraining en wordt ook veel gebruikt bij krachtsport.

Fitness Nl

Zowel de barbell als de dumbbell zijn geschikt om je spieren te trainen. Maar wat is dan het verschil tussen deze twee? Niet compenseren Om met de barbell te trainen, gebruik je altijd allebei je armen. Je traint dus beide armen tegelijk. Met de dumbbell train je je armen apart.

Dit heeft het voordeel dat je niet kunt smokkelen. Bij de barbell kun je een zwakkere arm compenseren met de sterkere. Extra stabilisatie nodig Een training met ​gewichten blijkt meer spieren te activeren dan wanneer je met een barbell traint. Dit komt omdat je de dumbbells meer moet stabiliseren als je ze beweegt.

Veiligheid Pin Vooral bij bankdrukken zijn dumbbells veiliger om te gebruiken dan barbells. Dit komt omdat je bij het bankdrukken op je rug ligt en je gewicht van je af moet duwen (Sport voor iedereen). Op het moment dat je vermoeid bent en echt wilt stoppen, kan de stang van de barbell een gevaar opleveren.

Bench Press SetAls je te moe bent om hem nog eens omhoog te drukken, heb je kans dat de stang op je borst of nek terecht komt. Met dumbbells is dit risico er niet. Ben je moe, dan laat je ze gewoon naast je op de grond vallen - sports shop. Meer reikwijdte De oefeningen die je met ​gewichten kunt doen, geven meer mogelijkheden om je spieren te laten groeien.

Die kun je alleen in een lijn bewegen - Sportartikelen online kopen. Dumbbells kun je dichtbij je lichaam houden of verder weg. Je bewegingsbereik is veel groter.

Zo kun je bij ons terecht voor vinyl of selective dumbells. Al onze producten zijn van hoogstaande kwaliteit waardoor je er intensief mee kunt trainen. Tips van Fitnessdelivery Ben je op zoek naar effectieve tips voor het trainen met dumbells voordat je deze gaat kopen? Fitnessdelivery heeft een aantal tips voor je op een rijtje gezet - De online sportwinkel! Koop fitness.

Sportkleding Of Sportartikelen Kopen?

Dit zal ervoor zorgen dat je sneller én beter resultaat gaat zien. Tip 2: Wanneer je bezig bent met een oefening, is het goed om maximaal één minuut te rusten tussen de sets. Tip 3: Houd de juiste houding en een goed tempo aan. Dit is namelijk cruciaal voor de gewenste resultaten.

Sport Voor IedereenWe Hebben Alles In Huis Om Voordelig Te Sporten
Bestel Je Sportartikelen Met KortingFitness Dumbbells

Haastige spoed is zelden goed, ook niet voor de opbouw van spieren. Vrijblijvend advies Weet jij welke dumbells je wilt kopen? Bestel deze dan online! Wij kunnen ons goed voorstellen dat je door de bomen het bos niet meer ziet en graag wat meer informatie over de dumbells ontvangt. Het team van Fitnessdelivery helpt je graag met het maken van de juiste keuze.

Van alle fitnessgewichten uit het fitnessassortiment van Blokker, zijn dumbbells toch wel een van de meest gekozen producten. Ze zijn verkrijgbaar als losse gewichten, maar we hebben bij Blokker ook complete sets van gewichten in verschillende gewichtsklassen. Maak op je gemak je keuze en bestel heel gemakkelijk online de dumbbells die het beste passen bij jouw trainingsdoeleinden.

Bestel Je Sportartikelen Met Korting

De Online Sportwinkel Voor SportschoenenOnline Sportwinkel Met Topmerken

Bestel je op een werkdag voor 22. 00 uur? Dan heb je morgen je bestelling al in huis! Selecteer de perfecte dumbbells, Niet alleen de verschillende gewichten bepalen het onderscheid tussen de verschillende dumbbells, ook andere eigenschappen zorgen ervoor dat je heel wat te kiezen hebt in onze webshop. Misschien wil je dat jouw dumbbells een specifieke kleur hebben of gemaakt zijn van een specifiek materiaal? Of heb je al een bepaald merk op het oog waarvan je weet dat dit merk goede fitnessproducten aanbiedt? Als je zeker wilt weten dat de uiteindelijke dumbbells passen bij jouw eisen en wensen, kun je bij ons vooraf heel gemakkelijk online een voorselectie maken.

Meer van Fitnessmatten

Navigation

Home

Latest Posts

Natuurlijke Lichaamsverzorging

Published Oct 02, 22
6 min read

Thuis Fitnessapparatuur Kopen?

Published Aug 22, 22
6 min read

Beste Padel Racket Kopen

Published Jul 23, 22
7 min read